7 noiembrie 2008

DESPRE TARFE



Cu totii am folosit cuvantul "tarfa" cel putin o data. Ele, tarfele, sunt la tot pasul: in filme porno, in muzica, show'uri tv, la metrou, la serviciu, pe centura, in cluburi selecte, in camere de camin, in garsoniera insalubra de la etajul 7... Poate ca am iubit cu totii cel putin una, de care stiam ca e tarfa sau nu. Dar ce e aceea o tarfa pana la urma? Una care te'a inselat sau una care se fute pe bani? Dar daca nu se fute pe bani si o face doar ca asa vrea ea, cand si cu cine vrea? Treaba e discutabila.



Tarfa poate fi si un jegos de politician corupt (scuzati pleonasmul) care se freaca de la un partid la altul si isi schimba textul in functie de cat costa o vila in Miami. Tarfa poate fi si George Bush, si Ion Iliescu. Tarfa poate fi si Banca Mondiala care se lasa greu la imprumut dar si cand il acorda baga cate'o tara in saracie din cauza dobanzilor. Pamela Anderson e tarfa? Preotii aia infecti care se dau jos din masini de 100.000 de euro, nu sunt si ei tarfe? Ba da. E o lume de tarfe. Greu le mai deosebesti de non-tarfe. Se camufleaza sau o ard la vedere. Se feresc sa fie numite asa sau se mandresc cu titlul. E ca un full-time job, sau part-time (depinde cat curaj si conditie fizica are).



Dar daca vorbim de o fata rapita si obligata sa se prostitueze in Albania? Vreti sa ne gandim si la suferinta unei tarfe? Care poate nu a avut de ales? Dar daca vorbim de procurori, judecatori, politie? Intr'un fel sau altul, toate tarfele costa. Un parlamentar roman vreo 7000 de euro pe luna, una la ziar vreun milion jum'ate, pe centura "scurtu' " e si la sute de mii sau pe bonuri de masa, una la un club o iei pe o bere sau cu un pill (in functie de club). Tarfa poate fi frumoasa sau urata, culta sau proasta facuta gramada. Poate sa fie studenta sau vanzatoare in mall. Si "schema'abia'acuma vine". Un refren hip hop spunea pe nume la toata nebunia asta, si asa o sa si inchei, ca mi se face si sila:
"O vorba de pe strada o stiu toti ai mei
Cele mai multe tarfe nu’s femei
Se spune’n cartier,o spun baietii mei
Cele mai multe tarfe nu’s femei"