6 decembrie 2008

GLAMOUR TOWN BORN BAD



intre orient si occident nu exista alt pod decat bucurestiul. asta e orasul in care lorzii isi umplu pantofii de noroi si in care li se fura ceasul. e orasul in care masini de lux cumpara suflete de provinciale intelectuale dragutze si infometate. aici te poti pierde noaptea pe alei care nu exista, iti poti implini visul si apoi te poti arunca de pe orice bloc.

aici iti poti intalni marea iubire si ea iti va schimba viata si tu vei crede si vei simti si te vei trezi intr'o zi gol pustiu si vei stii ca esti tot tu si ca doar ti s'a parut si vei zambi din nou gata pentru un nou vis de implinit, un nou subiect de consumat, un nou suflet de pierdut, o noua groapa de sapat in acorduri de muzica de circ.

e orasul unde te poti ascunde, unde poti fugi de trecut, unde poti face cariera cam in orice, unde nimic nu pare chiar imposibil, mai stii pe unu', mai cunosti pe altu', te descurci, te ridici. tot aici poti sa cazi in cele mai adanci pacate, aici te poti cunoaste si iti poti testa limitele, e un oras in care lumea se impusca in intersectii pentru neacordare de prioritate. e plin de cei mai in voga artisti straini, aici sunt banii, puterea, toata ipocrizia si ignoranta din lume, arta, droguri, povesti incredibile, subiecte de film, scandaluri... orasul asta freamata. e viu.


calea victoriei, ateneu, casa scanteii, interu', casa poporului, universitatea, parcul carol... dar si noptile intre blocurile din drumul taberei sau berceni. magheru sau titan? marfa si la romana, dar si in ior. noaptea, cu masina, iarna sau vara, cu muzica si chipsuri... e ok. imi place aici. mi'ar placea si sa plec in LA de exemplu, dar daca n'o fi sa fie, oricum, e tare aici. metroul si aglomeratia aia cand simti ca toti se uita urat la tine, tramvaiu' ala pe care'l prinzi toamna, ultimu'...


cluburi sub pamant sau stralucitoare, colectii de moda, lansari de carte, de rachete, de artificii, televiziuni, reclame, camere de supraveghere, jandarmi, parlament, mall...avem peste 10 malluri din ce in ce mai mari, adevarate atractii turistice pentru fetele care se fac portocalii de la solar si pentru sponsorii lor in loganuri tunate.

aici apar zgarie nori peste noapte, aici e ingropat eminescu si stefan iordache, aici au murit niste copii la un film turnat in 89, numit revolutie de unu care inca traieste. aici mi'am vazut visele aievea si am simtit prima zapada cazand ca pamantul inapoi in groapa. aici e acasa.